Als klanten van Univé zijn we lid van de coöperatieve vereniging gericht op zekerheid. Wij geloven dat je door krachten te bundelen de risico’s van het leven beter aankan en daarmee komen we verder.

Als leden van de coöperatieve vereniging hebben we toegang tot producten en diensten om risico’s te voorkomen, schade te beperken en uiteraard schade die we niet kunnen voorkomen of beperken, te verzekeren.

En we krijgen hulp voor de situaties die niet te verzekeren zijn. Ook zijn we onderdeel van een kennisecosysteem waarmee we toegang hebben tot de kennis en ervaring van de anderen uit die groep. Dat kunnen de professionals van Univé zijn, maar ook samenwerkingspartners en/of andere verzekerden, de leden van Univé.

We nodigen elkaar en partners uit en bieden elkaar de ruimte voor het delen en leren van elkaars kennis en ervaring. Bij voorkeur dichtbij, in de buurt en binnen de eigen gemeenschap en leefomgeving.

Individuen, maar ook (ondernemende) bewoners van wijken, buurten en dorpen bieden we ruimte om dialogen aan te gaan en eigen activiteiten te organiseren. Univé is daarmee een inclusief en open kennisnetwerk met de kennis en ervaring van zo’n 1,6 miljoen leden. De rol die de professionele organisaties Univé hierbij spelen is vooral te typeren als die van een stimulator en facilitator, die gericht is op het initiatief en het verbinden van ons als leden, partners en medewerkers.

Dit is de wederkerigheid, op vrijwillige basis, die ons lidmaatschap van de coöperatie inhoud geeft. Univé is duidelijk meer dan een verzekeraar!