Heb jij al op iedere verdieping een rookmelder hangen? Vanaf vrijdag 1 juli 2022 is dat verplicht! Dan moet in elk huis in Nederland op iedere verdieping een rookmelder hangen. Deze verplichting bestond al voor nieuwbouwhuizen, maar geldt binnenkort ook voor bestaande woningen.

En dat is een goede zaak. Als jij slaapt, slaapt jouw neus namelijk ook. Rookmelders zorgen ervoor dat je bij een brand op tijd gewaarschuwd wordt. Zo kun je schade beperken en het leven van jou en/of een dierbare redden. De meeste slachtoffers van een brand komen om het leven door het inademen van rook en niet door de brand zelf.

Actie – win twee rookmelders
Ben je er nog niet klaar voor en kun je wel twee rookmelders gebruiken? Op Facebook verloten we twee keer twee gekoppelde rookmelders. Wat je moet doen om kans te maken? Like onze Facebookpagina, deel het bericht en wacht af. Op donderdag 30 juni maken we de winnaars bekend!

De actievoorwaarden kun je hier vinden.

Vijf belangrijke tips
Wil je meer weten over waar je rookmelders op moet hangen en welke rookmelders je moet kiezen? We hebben de vijf belangrijkste tips voor je verzameld.