In Nederland geven zo’n 5 miljoen mensen mantelzorg. Dat kan aan een ouder of een partner zijn, maar ook aan een gehandicapt kind of een andere dierbare. Mantelzorg kan tijdelijk zijn, maar ook langdurig en intensief. En hoewel je het uit liefde doet, kan het op je drukken, veel van je vragen en je leven flink beïnvloeden.

Hoe wij dat weten? We praten uit ervaring. Ook veel medewerkers van Univé Noord-Nederland zijn namelijk mantelzorger. Eén van hen is Hans Schieving, manager marketing & innovatie. Hans zorgt al een aantal jaren voor zijn dementerende moeder. In onderstaande video vertelt hij over de uitdagingen waar hij voor kwam te staan en de vragen waar hij mee rondloopt.Deel jouw verhaal
Misschien loop jij ook tijdens het mantelzorgen tegen problemen aan of heb je vragen. Het is goed om jouw zorg te delen en er niet mee rond te blijven lopen.

Je bent daarvoor meer dan welkom in één van onze winkels in jouw buurt.
Ook kun je bellen met onze zorgadviseurs 0592-367111. Samen zoeken we vervolgens uit wat we voor jou kunnen doen.

Je hoeft het niet alleen te doen
Want mantelzorg hoef je niet altijd alleen te doen. Vanuit de (aanvullende) zorgverzekering zijn er verschillende mogelijkheden waarmee we jou kunnen helpen en ondersteunen.

Denk aan vervangende mantelzorg, een cursus of een mantelzorgmakelaar. Een mantelzorgmakelaar staat jou bij door tijdelijk jouw zorgtaken over te nemen op het gebied van zorg, welzijn en financiën.

Lees meer over wat wij voor jou kunnen betekenen >>

 

De Univé ZorgCheck
Wil jij weten welke Univé-zorgverzekering het beste bij jouw situatie past? De Univé ZorgCheck helpt jou in drie minuten met het kiezen van een passende zorgverzekering. Want voor elke zorgwens is er een Univé-zorgverzekering.