Bijna 10 procent van de mantelzorgers voelt zich zwaar belast door de zorg die hij of zij geeft aan een dierbare. Want hoewel je het uit liefde doet, kan mantelzorgen ook veel van je vragen. Univé Noord-Nederland kan je op een aantal manieren helpen. Hoe? Dat vertellen we je in dit artikel.

Mantelzorg hoef je niet altijd alleen te doen. Vanuit de aanvullende zorgverzekering zijn er verschillende mogelijkheden waarmee we jou kunnen helpen en ondersteunen. Denk aan vervangende mantelzorg, een cursus of een mantelzorgmakelaar.

Mantelzorgmakelaar
Een mantelzorgmakelaar staat jou bij door tijdelijk jouw zorgtaken over te nemen op het gebied van zorg, welzijn en financiën. Daarnaast helpt een mantelzorgmakelaar jou bij het vinden van de juiste organisaties en kijkt hij of zij samen met jou naar mogelijkheden om te voorkomen dat je overbelast raakt.

Vervangende mantelzorg
Mocht je merken dat je niet genoeg rust kunt nemen of wil je bijvoorbeeld op vakantie, dan kun je gebruikmaken van vervangende mantelzorg. Vanuit onze aanvullende zorgverzekeringen krijg je vergoeding voor een bepaald aantal dagen waarop de mantelzorg overgenomen kan worden door een zorgprofessional.

Cursussen
De cursus DementieOnline gaat over het zorgen voor iemand met dementie. Deze cursus wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Vanuit de aanvullende verzekering worden ook andere cursussen die jou als mantelzorger kunnen helpen vergoed.

Deel jouw verhaal
Misschien loop jij ook tijdens het mantelzorgen tegen problemen aan of heb je vragen. Het is goed om jouw zorg te delen en er niet mee rond te blijven lopen. Je bent daarvoor meer dan welkom in één van onze winkels in jouw buurt.
Ook kun je bellen met onze zorgadviseurs via 0592-367111.
Samen zoeken we vervolgens uit wat we voor jou kunnen doen.