Op zaterdag 20 februari 2021 wandelden Hilde en Mirjam van Noordergeheim door de parkachtige tuin en het aangrenzende bos bij de Ennemaborg. Het Groninger Landschap heeft hier een wandeling van 6 kilometer uitgezet. Door de lange rechte lanen in ‘t bos wordt het niet heel spannend maar leuk genoeg voor een lekkere wandeling.

De borg stamt uit de 14e eeuw en is in de 18e eeuw ingrijpend verbouwd. Pal achter de statige borg ligt een ronde vijver met riet, waterlelies en groene kikkers. Het is een overblijfsel van de gracht die de borg ooit omringde. Het voorste gedeelte van het landgoed is een park, verder naar achteren ligt het natuurbos. In de tuin van de borg ziet het nu wit van de sneeuwklokjes, zo mooi!

Op dit moment zijn de dames helemaal verslaafd aan Bridgerton op Netflix (jullie ook? 😃). Met wat fantasie kun je je voorstellen dat over de lange oprijlaan van de borg ook koetsjes hebben gereden om de dochters des huizes naar het debutantenbal te brengen.

In het bos kwamen wij helaas niet de Konikpaarden tegen die er vrij rondlopen maar kun jij op een van de foto's hieronder ontdekken wie ons nauwlettend vanuit het struweel in de gaten hield?

 

Meer informatie over Ennemaborg >> 

Hilde en Mirjam, bourgondische Noorderlingen met een neus voor geheime adressen. Zij houden van eten, koken, tuinieren, rommelmarkten, styling en ambachtelijkheid.
Lees meer over hun activiteiten >>