Vanaf 11 mei 2020 mogen alle buitensport activiteiten weer opgestart worden. Verenigingen in de regio waren al bezig om scenario's op te stellen hoe ze dit in de 1,5 meter samenleving vorm kunnen geven. Om de vereniging te helpen bij het mogelijk maken van het sporten heeft Univé een toolkit ontwikkeld. 

Voetbalvereniging SJO NWWC is een combinatie van Nieuwolda, Wagenborgen en Woldendorp. Deze combinatie is ontstaan doordat alle drie de verenigingen een terugloop hadden van hun jeugdspelers.

Eén van de consequenties van deze samenwerking is dat de jeugd op alle drie de sportparken traint en wedstrijden speelt. Per seizoen wordt er bepaald wie en waar er getraind / gespeeld gaat worden. De kantine diensten worden gedraaid door de vrijwillige ouders tijdens de wedstrijd van je eigen kind. Het is een leuke enthousiaste club geworden en alle velden liggen er netjes bij.

Aangezien de vereniging meerdere velden heeft en in meerdere dorpen, gaat trainer Marcel van de Linde de inhoud van de toolkit verdelen en ophangen waar het nodig is. Op deze manier wordt deze goed besteed en geeft het het juiste effect: veilig en sportief trainen.

Meer informatie over de vereniging: vvwagenborgerboys.nl/sjo-nwwc