Op 1 december 2018 start in Appingedam de innovatiewerkplaats NE(X)TWORX. 

Het doel van NE(X)TWORX is de regio uit te dagen om samen te werken aan de ontwikkeling van de regionale economie door innovatie. Dat gebeurt met een door het lectoraat ontwikkelde methode, gericht op het organiseren van lokaal contact. De beschikbaarheid van onderzoekers en studenten is
een belangrijke factor om ook echt dingen te kunnen doen.

NE(X)TWORX is gevestigd in het Univé kantoor (Farmsumerweg 4-6, 9902 BR Appingedam). Als eerste stap worden de komende tijd bijeenkomsten georganiseerd met zoveel mogelijk ondernemers, organisaties en initiatieven in de regio om met elkaar te komen tot een regionale innovatie-agenda, gedragen door alle partners. Thema’s zijn onder meer hernieuwbare energie, zorg, leefbaarheid en ondernemen.

Studenten van de Hanze starten vanuit het kantoor in Appingedam met het uitvoeren van een onderzoek onder bedrijven en instellingen, waarna samen met onderzoekers een agenda van de regio voor de regio wordt opgesteld. Deze agenda vormt de leidraad in systematische contacten tussen ondernemers, organisaties en coöperatieve initiatieven. Studenten en onderzoekers gaan aan plannen werken en praktijkgericht onderzoek doen.

Na deze opstartperiode zal de officiële opening in februari 2019 plaatsvinden. De verwachting is dat dan ook al een regio-agenda gepresenteerd zal kunnen worden.

NE(X)TWORX  is een samenwerking tussen verzekeraar Univé en de Hanzehogeschool Groningen, vanuit het lectoraat Duurzaam Coöperatief
Ondernemen van lector Willem Foorthuis