Op zondag 18 april 2020 heeft een groep van veertien hardlopers in estafettevorm  via een uitgebreide route van maar liefst honderd kilometer, het bevrijdingsvuur in Groningen opgehaald en naar de Nicolaïkerk gebracht.

In het kader van 75 jaar vrijheid was er vorig jaar vanuit de organisatie van de Tocht om de Noord een bevrijdingsloop georganiseerd. Een toch die het bevrijdingsvuur naar zoveel mogelijk dorpen in de provincie zou brengen.

Ook Run for Fun had zich aangemeld, maar als gevolg van het Corona virus kon de loop niet doorgaan. Dit jaar heeft de organisatie een manier gevonden om het alsnog op een veilige manier te kunnen doen en wederom hebben de lopers van Run for Fun zich aangemeld.

Al om 6 uur in de vroege ochtend startte het eerste duo. In totaal liepen er 7 duo's, 1 loopt en de ander fietst. Halverwege wordt er gewisseld.

Voor versnaperingen en verzorging reed er een camper mee. Via een uitgebreide route van maar liefst honderd kilometer, was er rond 16.30 uur een leuk onthaal in aanwezigheid van RTVNoord en kon het vuur ontstoken worden bij de Nicolaïkerk in Appingedam.

Run for Fun doet meer mee aan estafettelopen. Het is erg respect- en eervol om nu op deze wijze het bevrijdingsvuur naar onze Fivelstad te brengen.RTV Noord was bij de aankomst.
Zie de uitzending terug hier >>

(de laatste drie minuten)