Ieder mens wil lekker eten en gezond leven, maar dat is niet zo vanzelfsprekend en voor iedereen anders. Van alle gezondheidsklachten is 70% voeding gerelateerd. De ontwikkeling en het aanbod van voedsel maakt een (r)evolutie door en beïnvloedt onze eetgewoonten en verleidingen. Je gezonde voedingspatroon vasthouden vraagt nieuwe kennis, bewustwording en vaardigheden. Van jezelf en ons allemaal.

Op 14 mei 2018 is er in samenwerking met diëtiste Claudia Heinsma een workshop Emotie Eten De Baas georganiseerd.

Na het welkomstwoord heeft diëtiste Claudia Heinsma verteld over emotie-eten. Wat is het en hoe herken je het? Hiervoor heeft ze een programma opgesteld waarmee je in 7 stappen inzicht krijgt in jouw patronen van emotie-eten. een progamma waarmee je vooral leert hoe je met ‘lastige’ emoties als verdriet, stress, eenzaamheid of onrust om kunt gaan zonder naar eten te grijpen.

Samen met Claudia hebben de deelneemsters de eerste 5 stappen  behandeld. In deze stappen werd er gevraagd: Wanneer ga je snoepen en snaaien, waarom, wanneer en wat voor emotie voel je erbij. Naar aanleiding van deze vragen kon iedereen haar ‘snoep en snaai gedrag’ vertellen en maakte ze de deelneemsters bewust van hun gedrag met de vragen waarom zij dit doen. Het was voor iedereen heel herkenbaar!

Het was een leerzame en interactieve avond die door iedereen als zeer positief is ervaren. Na afloop kon ieder nog een drankje nuttigen met uiteraard een gezond hapje!