★ Echte insiders wandeltip! van Hilde en Mirjam van Noordergeheim

Het Sprokkelspoor is een vrij nieuwe wandeling van Staatsbosbeheer dwars door boswachterij Grolloo. De wandeling is even mooi als de Veenpluiswandeling, maar veel rustiger. Alleen daar waar de route de Veenpluiswandeling kruiste, kwamen Hilde en Mirjam mensen tegen, maar op ‘t Sprokkelspoor hebben ze geen mens gezien!

Het Sprokkelspoor (sprokkel is Drents voor rode bosmier) voert je over smalle bospaadjes. Geregeld klauter je over boomstammen en waterdicht schoeisel is een must! Het is een avontuurlijke route van 6 kilometer en superleuk voor kinderen. Idee voor de krokusvakantie?

 

Volg voor het Sprokkelspoor de stenen en bomen met de afbeelding van de bosmier. Parkeren doe je op parkeerplaats Zandspeelplaats. Daar waar de Veenpluiswandeling rechtsaf gaat, ga je voor het Sprokkelspoor linksaf.

Let op: de route is niet geschikt voor kinderwagens etc. De route staat nog niet op de site van staatsbosbeheer.Koffie to go/ warme choco of glühwein voor of na je wandeling haal je bij de gezellige skihut van Eetcafe Hegeman in Schoonloo.

Hilde en Mirjam, bourgondische Noorderlingen met een neus voor geheime adressen. Zij houden van eten, koken, tuinieren, rommelmarkten, styling en ambachtelijkheid. 
Lees meer over hun activiteiten >>