Een goed huis, een fijne buurt of woonplaats is voor iedereen de plek waar je graag weer thuiskomt. Plezierig wonen is ons allemaal heel wat waard. Op maandag 28 mei 2018 namen 32 mensen deel aan de thema avond over veiligheid in en om je huis en in de buurt in Zuidlaren.

Als eerste vertelde Peter Rutgers van de brandweer, over onder andere:
Wat is brand, wat zijn de gevaren, hoe kun je brand tijdig ontdekken en voorkomen en wat te doen als er dan toch brand uitbreekt.

Daarna kwam Jan Drok, ex-politieagent, aan het woord om uit vanuit ervaringen uit de praktijk te vertellen over inbraak en diefstal en hoe je dit kunt voorkomen of deels kunt tegenhouden. In een film werd o.a. getoond hoe een dief te werk gaat.

Na een korte pauze vertelde Jaco Bosman, medewerker Univé, van de projectgroep Veilig wonen over veilig wonen en waarom dit belangrijk is. Wat is de reden dat Univé voorkomen ook meeneemt in haar beleid en welke mogelijkheden er zijn om maatregelen te nemen ter voorkoming van brand/storm schade, waterschade maar ook diefstal en inbraakschade.

Ter afsluiting van de avond kon iedereen onder het genot van een hapje en drankje nog vragen stellen aan alle sprekers. Alle deelnemers kregen informatie over veilig wonen mee en een alarmpresentje. Al met al was het een geslaagde en leerzame avond.