Wat moet je doen bij vlam in de pan? En hoe maak je van jouw huis een veilig thuis? Wil jij alles weten over plezierig en veilig wonen?

Kom dan op woensdagmiddag 6 april 2022 naar de Demo in jouw Buurt, want we zijn vanaf 13.00 uur te vinden bij het winkelcentrum in Marsdijk (Kleuvenstee)!

Tijdens de Demo in de Buurt is er voor jong en oud van alles te ontdekken, te leren en te doen. Zo komt de brandweer langs voor verschillende demonstraties, kun je op de veiligheidsmarkt in gesprek met bedrijven en organisaties die jou alles over zorgeloos wonen kunnen vertellen en houden we een speciale rookmelderactie. De Demo in de Buurt wordt georganiseerd samen met de brandweer van Veiligheidsregio Drenthe.

Rookmelders redden levens
De rookmelder is de hoofdrolspeler tijdens de Demo in de Buurt. Op 1 juli moet namelijk in elk huis in Nederland op iedere verdieping een rookmelder hangen. Belangrijk, want als je slaapt is je reukorgaan uitgeschakeld. De meeste slachtoffers van een brand komen dan ook om het leven door het inademen van rook en niet door de brand zelf.

Speciale rookmelderactie
Daarom delen we preventietips, gaan we gratis rookmelders ophangen bij een deel van onze oudere leden thuis en kunnen andere leden bij ons rookmelders aanschaffen met korting.

Waarom een Demo in de Buurt?
Hoewel we er leuke dagen van gaan maken, hebben de Demo's in de Buurt een serieuze ondertoon. Want er schuilen nogal wat gevaren in huis. En dat terwijl je huis vaak je meest kostbare bezit is. Het goede nieuws is dat je zelf heel wat kunt doen om brand, waterschade of een inbraak te voorkomen.

Wij helpen je daar graag bij. Want voorkomen is altijd beter dan genezen.

Meer weten?
Alle informatie over de Demo's in de Buurt is te vinden op onze speciale pagina. Komt 6 april niet uit? Geen probleem. De komende tijd organiseren we meerdere Demo's in de regio. Klik hier voor een overzicht.