Sinterklaas en zijn Pieten zijn zaterdag 17 november 2018 weer aangekomen in Assen. Op de kop van de Vaart kwam de boot rond het middaguur aan.

Na de ontvangst toog het hele gezelschap in een bonte stoet met praalwagens eerst richting Koopmansplein voor het feest, daarna ging Sinterklaas naar Marsdijk.

De goedheiligman reed overigens niet op zijn trouwe paard Amerigo door de stad, maar in een open wagen. Amerigo was een beetje zenuwachtig geworden door de grote drukte in Assen, dus bleef hij met een paar wortels lekker op de boot.

Fotograaf René Legerstee legde alles op beeld vast.

Sinds een aantal jaren organiseert de Stichting Sinterklaasintocht Assen de op één na grootste intocht van Nederland: meer dan 250 pieten, diverse muziekkorpsen, dweilorkesten en een bonte verzameling aan voertuigen. Naast een groots onthaal van Sinterklaas in Assen zorgt de Stichting ook voor bezoeken van de Sint aan diverse tehuizen en instellingen.

Daarnaast organiseert zij in samenwerking met de gemeente Assen en de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ de inmiddels bekende theatervoorstellingen voor duizenden schoolkinderen.

Meer informatie: www.sinterklaasintochtassen.nl