Univé4Wheels is sinds 2019 een onderdeel van het grootste gratis festival van Nederland: het TT Festival. Het is een optocht van bijzondere voertuigen. Zo rijden er oldtimers mee, unieke voertuigen van lokale autodealers, voertuigen van hulpdiensten, future cars op het gebied van duurzaamheid, agrarische voertuigen en een ‘powerblok’ van machtige voertuigen met veel pk’s. En ook u kunt meerijden in deze unieke tocht!

Op zaterdag 29 juni 2019 vond de 1e editie van Unive4Wheels plaats. Een bonte verzameling van voertuigen trok door de stad tijdens het TT Festival.

Al vroeg verzamelden de deelnemers zich in de Mercurius garage. Bij de garage werden de deelnemers opgevangen door medewerkers van Univé. Elke deelnemer ontving een speciaal ontworpen rallybordje. Ook werden een goodiebag uitgereikt met daarin broodjes, drinken en natuurlijk een autopoetsdoek. Ondanks het warme weer was iedereen super enthousiast.

Na de briefing vertrok de stoet voor het opstellen ter hoogte van De Nieuwe Kolk. Er werden 2 ronden door de stad gereden. Vervolgens werden door voertuigen opgesteld bij de Vaart zodat het publiek nog even kon genieten van de mooie verzameling.

Naast oldtimers reden er mee voertuigen van de ambulance, voertuigen van de sleepdiensten, tractoren, duurzame auto’s en natuurlijk blikvangers zoals de back to the future auto. Men name de variatie in de deelnemende voertuigen maakte deze 1e Unive4Wheels tot een succes.


Op naar de 2e editie in 2020?
Univé is maatschappelijk betrokken en een sociale partner bij veel evenementen in de omgeving. Univé4Wheels is een nieuw concept wat bij Univé past. Graag laten wij daarom zien in Assen tijdens de Univé4Wheels; een leuk evenement voor het hele gezin.