Stichting Drents Landschap beheert op het Hijkerveld zo’n 800 hectare en laat deze begrazen door Schotse hooglanders en Schonebeeker heideschapen. Hilde en Mirjam van Noordergeheim hebben een mooie wandeling gemaakt.

Grote delen waren tot in de ijzertijd in gebruik als woongebied. De ijzertijdboeren maakten gebruik van kleine omwalde raatakkers, celtic fields genaamd. Overblijfselen van deze prehistorische akkers liggen op de heide. Ook grafheuvels en oude karrensporen wijzen op vroegere bewoning. Het gebied is daarna eeuwenlang alleen maar voor beweiding gebruikt. Een traditioneel gebruik dat door Het Drentse Landschap in ere is hersteld.

Wandelen en slapen op het Hijkerveld
Op het Hijkerveld zijn twee wandelroutes uitgezet: één van 4 km. en een uitgebreidere van 7 km. Vanaf de parkeerplaats aan de Hijkerweg volg je hiervoor de paarse paaltjes. Ook zijn er geasfalteerde fietspaden.

Bekijk hier de routes >>Het Drents Landschap heeft ook 5 vakantiewoningen in eigendom. Bekijk hieronder het superschattige vakantiehuisje op het Hijkerveld. Echt een aanrader voor rustzoekers!Lees meer over het Drents Landschap via: www.drentslandschap.nl

Stichting Het Drentse Landschap zet zich in voor de bescherming van de natuur en het erfgoed in Drenthe. Het Drentse Landschap is in 1934 opgericht. De stichting heeft de zorg over meer dan 9.000 hectare natuur, ruim 330 gebouwen, 22 hunebedden en vele archeologische objecten, zoals grafheuvels.

Hilde en Mirjam, bourgondische Noorderlingen met een neus voor geheime adressen. Zij houden van eten, koken, tuinieren, rommelmarkten, styling en ambachtelijkheid.

Lees meer over hun activiteiten >>