Gisteravond, 2 maart, was de eerste van 2 cursussen EHBO bij sportongevallen. (EHBO light) Deze cursus wordt aangeboden door AssenBeweegt!/Vaart welzijn aan vrijwillige jeugdtrainers en jeugdleiders bij sportverenigingen in Assen.

De bedoeling van de cursus om het vrijwillige jeugdkader bagage mee te geven hoe te handelen bij veel voorkomende sportblessures, zodat onze jonge sporters in goede handen zijn, mocht zich een blessure voordoen.

Van diverse Asser clubs waren er jeugdleiders/trainers aanwezig uit diverse takken van sport. Zo waren er mensen van voetbal, volleybal, atletiek, TaikwonDo, hockey en jeugdcircus.

Het maximale aantal deelnemers van 14 was aanwezig en werden door een enthousiaste docente meegenomen in o.a. de volgende onderwerpen. Het verlenen van Eerste Hulp in het algemeen; Hoe te handelen bij: Onderkoeling/oververhitting, Bloedneus, Tand door de lip, Uitgeslagen tand. Ook hoofdwonden, verstuikingen, kneuzingen, ontwrichting en botbreuken kwamen aan de orde. Hoe herken je het en hoe moet je handelen!

Daarnaast werd nog meegenomen wat er gebeurt als je 112 belt, hoe de centralist je begeleidt in noodgevallen enz.

Het was een lange ruk van 19.30 uur tot 22.30 uur, maar het verveelde geen moment. Leuk is het dan ook om na afloop o.a. de vraag te krijgen of er ook een vervolg kan komen. Een goed teken lijkt mij.

Na afloop kreeg iedere deelnemer een EHBO heuptasje mee, die beschikbaar waren gesteld door Univé. 

Assen beweegt!  wil zoveel mogelijk inwoners stimuleren om in beweging te komen en te blijven. Deze missie staat bij ons centraal. Wij werken aan een gezonde en vitale stad en gaan uit van de eigen kracht van inwoners van Assen. Daarbij hebben wij oog voor de kwetsbaren in onze samenleving en werken wij samen met allerlei partners in de stad.
Samen organiseren wij verschillende beweeg- en gezondheidsactiviteiten in de wijken en stedelijk.

Kijk voor meer informatie en activiteiten op www.assenbeweegt.nl 

Hieronder nog enkele sfeerplaatjes: