Al enkele jaren wordt op initiatief van o.a. de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en Jantje Beton, geprobeerd om de jeugd te bewegen meer buiten te spelen.  

In Bovensmilde vond op 14 juni 2017 in dit kader de derde editie plaats van de KinderWampex. De KinderWampex is bedoeld voor alle schoolgaande kinderen in- en rondom Bovensmilde.  

Tijdens de Wampex gaan de kinderen via een soort speurtocht langs diverse speeltuinen in het dorp waarbij ze allerlei opdrachten moeten uitvoeren. De Wampex wordt bewust gehouden op 14 juni, omdat het dan Nationale Buitenspeeldag 2017 is. Deze middag staat volledig in het teken van buiten spelen, bewegen en gezond eten & drinken. Een ander belangrijk doel van de Wampex is om de samenwerking tussen diverse verenigingen en vrijwilligers te stimuleren.

Start van de buitenspeeldag is in Molo Oekoe en de finish op het terrein van ijsvereniging “Voorwaarts”. Hier krijgen de kinderen een stuk fruit en ranja aangeboden. Verder kunnen de kinderen zich nog uitleven met verschillende spelletjes  voetbal en op het springkussen, die beschikbaar is gesteld door Univé.