Vanaf 11 mei 2020 mogen alle buitensport activiteiten weer opgestart worden. Verenigingen in de regio waren al bezig om scenario's op te stellen hoe ze dit in de 1,5 meter samenleving vorm kunnen geven. Om de vereniging te helpen bij het mogelijk maken van het sporten heeft Univé een toolkit ontwikkeld. 

Voetbalvereniging LEO
De leukste voetbalclub van Assen! Eigenlijk moet dat zijn de leukste voetbalclub van Loon. Want de club vindt zijn oorsprong in het Drentse dorp Loon. Voetbalvereniging Loon en omstreken, niet te verwarren met de bijna naamgenoot FC Leo uit Leens! Loon en omstreken. Dat is een goede naam voor de club van blauw-wit, want door de groei van de Asser wijk Marsdijk zijn Loon en Assen al bijna tegen elkaar aangegroeid en wonen veel leden van vv LEO in Marsdijk.   

Deze leukste voetbalclub draag ik, samen met mijn gezin, een warm hart toe. Ik heb er vroeger zelf gevoetbald. Vv LEO had als een van de weinige clubs in Assen (toen!) damesvoetbal! Ik heb er in de activiteitencommissie gezeten en heb er onder andere de feestweek rond het 75-jarig bestaan van de club mee-georganiseerd. Ook mijn partner heeft er gevoetbald. En nu voetbalt onze dochter er al weer de nodige jaren met veel plezier. En….. inmiddels ben ik leider van haar meidenelftal!. 

Bij vvLEO is er elke dag wel iets te doen: van de trainingen door de week tot de wedstrijden op zaterdag en zondag. Maar dat stopte ineens…. De reden? Corona!

Ook vv LEO kwam er niet onderuit en moest een tijd lang de poort gesloten houden. Er mocht en kon niet worden gevoetbald. De wedstrijden en trainingen werden per direct gestopt. De competitie werd abrupt beëindigd. De kantine mocht niet worden gebruikt voor de klaverjasavonden en andere feestavonden. Vergaderingen ter voorbereiding op het nieuwe seizoen werden uitgesteld of via een digitale weg gehouden.

Wat waren we opgelucht met het bericht dat de club de poort weer mocht openen! Eerst mocht de jongste jeugd weer trainen en een week later volgde ook de rest van de vereniging. Eindelijk weer trainen! Maar, wat was het toch best heel lastig om tijdens de training ook nog eens te letten op de 1,5 meter.  De club heeft er speciale ‘1,5-meter-bewaking’ op gezet. Vrijwilligers die waar nodig even ingrijpen waar men vanuit enthousiasme de regeltjes dreigt te vergeten. 

 

Die 1,5 meter, die nog een tijd lang heel belangrijk zal blijven! En Univé weet dat, want Univé heeft de Toolkit uitgerust met ‘afstandsmaatregelen’. Spandoeken, afstandslint, vloerstickers, bewegwijzering. Alles om heel eenvoudig aan te geven waar je mag gaan en staan!

En het is zo leuk dat deze Toolkit beschikbaar wordt gesteld aan verenigingen. Om het de verenigingen makkelijker te maken om alle leden en bezoekers van de sportaccomodatie te wijzen op die belangrijke 1,5 meterregel.

Wat ben ik blij dat ik deze Toolkit mocht schenken aan mijn club, aan vv LEO!
De voorzitter van de club, Nico de With, nam de Toolkit persoonlijk in ontvangst. Uiteraard met inachtneming van de 1,5 meterregel! Direct na de overhandiging werd het eerste spandoeken al opgehangen. Direct vooraan bij de poort!

VV LEO houdt 1,5 meter afstand! Dat is niet leuk, maar dat is wel noodzakelijk en nu ook zichtbaar voor iedere bezoeker van het sportpark!

Marlies

de Jeu de boules club Assen: ’n Boel Plezier
De spelers zijn super blij om weer te kunnen geniet van hun sport. Normaal gesproken hebben ze meer banen. Door de Corona maatregelen is er naast elke baan een 1,5 meter baan vrijgehouden.

Dinsdagmiddag 23 juni 2020 werd de toolkit uitgereijkt aan de Jeu de boules club. Op de foto staan de heer Rikus Zeewuster voorzitter wedstrijd commissie en Egbert Muggen voorzitter. We werden erg enthousiast ontvangen en kregen uitleg over hoe de spelregels zijn.