De veertiende editie van de Run van Gieten zit erop. Zaterdag 14 mei 2022 namen meer dan zeshonderd hardlopers deel aan de loop op de Hondsrug in Drenthe.

Het wedstrijdprogramma bestond uit maar liefst veertien verschillende loopwedstrijden, variërend van 250 meter voor de tweejarige koters en 50 km voor de ultrarunners.

Daarnaast werden er wedstrijden gehouden over 21 km (halve marathon), 6 km en 10 km, een G-loop en diverse andere jeugdwedstrijden voor de groepen 1 tot en met 8 van de basisscholen. Er liepen 220 kinderen mee met de wedstrijden, strijdend om het scholenkampioenschap van de gemeenten Aa en Hunze.

Nieuw was een competitie voor framerunners waarbij de atleet met een beperking in een speciaal frame lopen. Dit was een prachtig onderdeel voor deelnemers maar ook het massaal aanwezig publiek had grote waardering voor de prestatie van de framerunners.

Er waren tijdens al die wedstrijden geen ongelukken zodat iedereen weer heel en gezond aan de finish kwam. Speaker Harm Noor zorgde voor een geweldige ambiance. De organisatie (bestaande uit Stichting Wielerpromotion Oostermoer en het comité Run van Gieten) verliep heel goed en alle deelnemers waren na afloop vol lof over het geheel en de inzet van de 135 vrijwilligers.

Mede door de aankleding van partner Univé zag het er op de Brink in Gieten heel gezellig en professioneel uit.

>> Bekijk de wedstrijdbeelden van RTV Drenthe van de 6 en 10 km