Nog tot en met 8 januari 2023 kan iedereen in Assen genieten van  een mooie ijsbaan in het centrum van Assen op het Koopmansplein. Verschillende winterse activiteiten zullen er in deze periode plaatsvinden.

Eén daarvan zijn schaatsclinics om kinderen tot 12 jaar nog extra te stimuleren. Deze organiseren we samen met Nederlands voormalig langebaan- en marathonschaatsster Alida Pasveer in Assen op 2 januari en in Uithuizen op 4 januari. De clinics worden gegeven door Schaatsteam-DGS (marathonschaatsen) met onder andere Nederlands kampioen Luna Jonkers.

Een andere activiteit is het schoolschaatsen waarmee meer dan 2500 kinderen kennismaken met schaatsen. De wintersport is met onze cultuur verweven. Zeker nu we de laatste jaren regelmatig op natuurijs hebben kunnen schaatsen zou het prachtig zijn als de kinderen de basistechnieken om goed te schaatsen op school te leren zodat zij beter en correcter op het ijs kunnen presteren. Tevens een unieke kans om een prachtig beweegmoment aan leerlingen te bieden.

Daarnaast kan het publiek genieten van andere leuke activiteiten op het ijs zoals ijshockeyclinics, curling, een gezellig schaatscafé, live muziek en allerlei activiteiten voor families. En dichtbij het centrum in het Asserbos kunnen aanwezigen de Charles Dickens kerstmarkt op 18 december 2022 ervaren.

Univé Noord-Nederland heeft een cheque uitgereikt aan WintersAssen met een mooie bijdrage voor de breedtesport.