Foto: Zeger Zeilemaker

De 3e cross zit erop van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit. Zondag 18 december 2022 stonden 250 hardlopers aan de start van de hardloopwedstrijd door het bos en over de Gasselterheide. Een uitdagend parcours onder winterse weersomstandigheden.

Vanaf het vertrekpunt gingen de deelnemers door de zandkuil in Gasselte richting het bos. Het was opletten op de gladde boomwortels en het passeren van meerdere wildroosters dat onderdeel was van de route rond het natuurgebied Drouwenerzand.

Met een temperatuur bij de aanvang van minus 6 graden waren het uitdagende omstandigheden voor een mooie cross. Er waren afwisselende singletracks door het bos met zandpaden over de zandverstuiving. De junioren liepen een korte versie van circa 5 km en de volwassen deelnemers konden kiezen tussen de korte of een lange versie van 8,3 km.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde editie van de Drouwenerzandcross. De volgende run van het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit is op zondag 8 januari in Ees. 

Unesco Geopark Hondsrug Crosscircuit
Het Unesco Geopark Hondsrug crosscircuit bestaat uit een zestal crossen in het unieke Hondsrug gebied. Voor het klassement staan er nog 3 crossen op de agenda. De hardlopers hebben weer veel zin in het kleinschalige crosscircuit en het genieten van het buiten sporten met elkaar. Ben jij er de volgende keer ook bij?

Lees meer over het UNESCO Geopark Hondsrug crosscircuit en op Facebook 

Fotoalbum Drouwenerzandcross 2022

Foto’s galerij: Zeger Zeilemaker