In een gebouw is een goed klimaat en gezonde lucht belangrijk voor de gezondheid en het plezier van mensen om er te willen zijn. Omdat iedere ruimte meestal een andere functie heeft komt er heel wat bij kijken voordat het voor iedereen en overal aangenaam voelt. Bij voorkeur op een manier dat je er niets van merkt.

Toch gaan Bart en Gerwin, eigenaren
van Chainless nog een stapje verder.

Voor hun moet een goede beheersing van het klimaat ook bijdragen aan de waarde en het rendement van het gebouw, aan de natuur en het milieu daarbuiten en aan de gehele samenleving. Het getuigt van een visie en deskundigheid waar steeds meer vraag naar is. Maak kennis met dit bijzonder innovatieve bedrijf uit Assen en de inspirerende projecten die ze in het hele land realiseren.

Chainless is gespecialiseerd in de implementatie van gebouwbeheer- en klimaatoplossingen. Met standaard- en maatwerkoplossingen nemen zij de zorg uit handen voor juiste klimaatbeheersing en klimaatcontrole van kleine, middel en grote organisaties. Daar komt best veel bij kijken. Zoals de kennis en ervaring met de koppelingen tussen de verschillende speciale systemen en protocollen, software engineering en meer.

De voorbeelden zijn zeer divers en allemaal zeer aansprekend.

 

Nadat in 2015 grote groepen patiënten van het VU Medisch Centrum in Amsterdam acuut elders ondergebracht werden als gevolg van een grote breuk van de waterleiding, heeft Chainless zeer snel een noodoplossing gerealiseerd. Gevolgd door een totaal nieuwe installatie die recht doet aan de steeds strengere wetgeving voor ziekenhuizen op het gebied van klimaatbeheersing. En niet alleen voor de steriele ruimtes en operatiekamers.

Mede dankzij de prettige samenwerking met de technici van het Amsterdam UMC en Pierre Martens (PMI), heeft Chainless de klimaat- en drukhandhaving van de operatiekamers van Curaçao Medical Center gerealiseerd.

 

In de Poptempel Doornroosje in Nijmegen draagt goede klimaatbeheersing ontegenzeggelijk bij aan de muziekbeleving. Ga er maar aan staan, 64 verschillende ruimtes waar het klimaat afzonderlijk geregeld wordt. En dat is niet alles, ook de verlichting en de zonnewering. Alles wordt bediend via een touchscreen en tijdens concerten vanuit de regiekamer. Fijner om in te werken, voor de muzikanten en de popliefhebbers.En wat de denken van het nieuwe kerkgebouw het Noorderlicht in Assen. Natuurlijk een grote kerkzaal voor 500 mensen, met een ruime entree en meerdere vergaderruimtes.

Luchtbehandeling, warmte ketels en vloerverwarming, het kan allemaal via het web aangestuurd en gemonitord worden. Net als de verlichting en bewegingssensoren die voorkomen dat geen energie verloren gaat. Of het licht wat aangepast kan worden aan de omstandigheid, waardoor het samen zijn altijd een fijne beleving is.

Zeer verschillende voorbeelden, omstandigheden, wensen en oplossingen.
In een snel veranderende wereld zullen er nog vele nieuwe ontwikkelingen, uitvindingen en slimme oplossingen van Chainless volgen is zomaar onze gedachte. Zo wordt op dit moment gewerkt aan een ‘mensenteller’. Sensoren die de drukte in een ruimte meten en op deze basis het klimaat regelen.

‘Onzichtbare’ bijdragen aan een gezond en plezierig leven.
Dat willen wij nu even niet ongezien laten.


www.chainless.nl