Het leukst is het als we onverwacht nieuwe adresjes tegen komen. Zo reden Hilde en Mirjam van Noordergeheim al een paar keer langs vof Zorg & Natuur net buiten Assen. Een online slager met zorgboerderij en boerderijwinkel. Elke keer paste het niet om even te stoppen. Daarom zijn we er een keer apart heen gefietst.

Er wordt grasgevoerd natuurvlees verkocht van eigen biologisch gecertificeerde runderen, die vrij rondlopen in natuurgebieden in Nederland. Deze worden onder andere voor het Drentse Landschap en Staatsbosbeheer beheerd. Met daarbij de inzet van de deelnemers van de zorgboerderij. Dit zijn mensen met een beperking die om diverse redenen zijn vastgelopen.

Zorg en Natuur biedt hen een veilige plek om te werken, met perspectief voor de toekomst. Ze houden zich onder begeleiding bezig met het verzorgen van de dieren en helpen mee de terreinen te onderhouden. Zo leren zij vaardigheden van elkaar en krijgt het vak van natuurbeheerder een extra lading. Ook bij het thuisbezorgen en verwerken van de bestellingen worden de deelnemers vol ingezet.


 

De boerderijwinkel zit nu nog gehuisvest in een grote tent maar over een poosje in de schuur naast de boerderij. Je kunt er vlees (in dit geval biologisch), zuivel en groente kopen, maar er was veel meer! Hilde en Mirjam kwamen thuis met Drentse kruidensaus, handzeep van Mijn Stijl, specerijenmix van Slagerij TerWeele maar ook een heerlijk droog worstje (écht heel lekker) en losse thee.

Wat we ook superleuk eruit vonden zien waren de speciaalbiertjes van Zwaluw Bierbrouwers. Een leuk idee om cadeau te geven!

Meer informatie: https://zorgnatuur.nl

Hilde en Mirjam, bourgondische Noorderlingen met een neus voor geheime adressen. Zij houden van eten, koken, tuinieren, rommelmarkten, styling en ambachtelijkheid.

Lees meer over hun activiteiten >>