Woensdag 17 oktober, De Nieuwe Kolk zwingt en zingt, zojuist is editie negende editie van De Beursvloer gestart. Muziekdocente Brunhilde Kuijper spoort de bezoekers aan om samen de toon te zetten. ‘Doebiedapdah..en klap in je handen, dans en schud je los. Zelfs wethouder Gea Smith doet mee! Zij doet ook het eerste aanbod: de gemeente biedt ruimtes aan groepen die willen vergaderen.

De Beursvloer is de snelkookpan voor iets wat het hele jaar kan: het sluiten van samenwerkingsovereenkomsten tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. De Asser Uitdaging, onderdeel van stichting AssenvoorAssen, organiseert al acht keer deze prachtige middag. Alles wat hier verhandeld wordt is met gesloten portemonnee en onbetaalbaar. Er gaat geen geld over de tafel, het zijn alleen maar prestaties die elkaar gegund worden.

Namens Unive Noord-Nederland waren Harry (hoekman), Andrea, Herman, Karin, Helina, Marlies, Liset en Ellen aanwezig. Zij hebben 9 deals gesloten. Voorbeelden hiervan zijn: verkeersexamen voor basisschool leerlingen in gemeente Tynaarlo, dierenweide opknappen, optreden van een shantykoor, verschillende workshops op gebied van , een kunstexpositie voor een half jaar bij een Univé-kantoor, Speeddaten bij de beroepenmarkt op Dr. Nassau College, hulp bij fietsexamen voor kinderen in de binnenstad van Assen, aanbod verschillende workshops.

Met elkaar gaan we ermee aan de slag om ze verder uit te werken.
In totaal zijn er op de Beursvloer 105 matches gemaakt met een maatschappelijke waarde van € 155.215.

Kijk voor meer informatie over de beursvloer op: http://asseruitdaging.nl