Op 20 september 2018 organiseerde Univé samen met Veilig Verkeer Nederland een gratis E-bike middag. De E-bike is populair. Meer dan een derde van de Nederlanders vindt de E-bike een gevaarlijk vervoermiddel. Toch rijden er steeds meer op de weg. Het aantal letselschades met E-bikes stijgt helaas ook.

Aan de middag namen ongeveer 30 deelnemers deel. Ze konden nader kennis maken met (de gevaren) van de e-bike. De onderdelen van de middag waren: Uitleg van de fietsenmaker, behendigheidsparcours, rondje fietsen door Assen, een reactietest, een quiz en de alcoholbril.

het was een leerzame dag die voor herhaling vatbaar. is Een aantal reacties van de deelnemers: "Amusant en instructief", "Leuk en leerzaam", "heel gezellig", "voor herhaling vatbaar!", "Goed/nuttig, leerzaam en gezellig", "afwisselende activiteiten en goede info", "actieve mensen ontmoet", "Leerzaam met een prettige begeleiding", "fantastisch goed idee van Univé".

Univé wil maatschappelijk verantwoord ondernemen. Jaarlijks organiseren we meerdere activiteiten die daar invulling aan geven.