Op 1 oktober 2019 vond in De Nieuwe Kolk in Assen een Seniorenbeurs plaats met als thema “Mobiliteit en Veiligheid”.  De seniorenbeurs stond in het teken van deelname aan het verkeer en de standhouders bieden informatie over verschillende soorten fietsen, rollators, scootmobielen en andere mobiliteitsvormen. Daarnaast konden bezoekers een oog-, oor-, en reactietest doen.

Ook werd er door Univé Noord-Nederland voorlichting gegeven over fietsverzekeringen en werden er leuke gadgets uitgedeeld en kon men meedoen aan een fiets prijsvraag. De winnaar van deze prijsvraag ontvangt een Univé Fiets. Ook vond er op de beurs een prijsvraag plaats. Univé heeft een voetbalarrangement voor 2 personen aangeboden. 

De seniorenbeurs is een onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid van 30 september t/m 4 oktober 2019. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met de Asser Uitdaging en veel andere organisaties. Veel vrijwilligers voor die week stellen zich beschikbaar via de Asser Uitdaging. In Assen vond er een programma plaats in deze week.
  • 30 september: ArendState 14.00/14.30 uur. Opening door wethouder gevolgd door een stadswandeling 
  • 1 oktober: Beurs Mobiliteit en Veiligheid in DNK (georganiseerd door VVN), tegelijk met de Seniorenbios
  • 2 oktober : Verwendag (Icare) op alle ouderenlocaties en sporten in de diverse wijken
  • 3 oktober : Verhalen voorlezen (waarschijnlijk door leerlingen basisscholen bij alle locaties waar ouderen wonen)
  • 4 oktober : Muziek bij de koffie ( muzikanten bij alle locaties waar ouderen wonen). Het idee is geopperd om wellicht bij elkaar op de koffie te gaan. ArendState heeft een bus tot hun beschikking, wellicht hebben meerdere organisaties beschikking over een bus

https://www.samentegeneenzaamheid.nl/lokaal

De organisatie van de beurs was in handen van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Noord Drenthe/Assen.

Er waren ongeveer 25 stands van de Zonnebloem, seniorenvereniging Assen, ANWB, HUKA, Anjo Jager, Rabobank, Visio, Brandweer VRD, Pearle, Auditiek Lammers, Vaart Welzijn, Mobivit, Mantelzorgmakelaar, Arendstaete, 4hetleven, Massage Assen, TS Opleidingen en VVN afd. Noord Drenthe/Assen.