Een Taxatiedag, AED- en EHBO-workshops en een ledenavond over een veilig thuis: van 22 november tot en met 8 december houden we in onze vernieuwde winkel aan de Jan Bommerstraat in Assen een speciale Veiligheidsweek. 


Tijdens de Veiligheidsweek staan er iedere dag mooie workshops of activiteiten op de planning. Alle activiteiten staan in het teken van het voorkomen en beperken van risico’s. Hieronder vind je per activiteit meer informatie en een link naar de aanmeldpagina. Per activiteit hebben we een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wacht niet te lang met aanmelden want vol is vol.Woensdagochtend 23 november:
Kinder-EHBO voor (groot)ouders 
Wist je dat er elk jaar ongeveer 140.000 kinderen na een ongeluk rondom huis op de spoedeisende hulp belanden? Een ongeluk zit in een klein hoekje, helemaal bij kinderen. Maar hoe moet je handelen bij een botbreuk, valpartij, koorts of insult? Of bij een bloeding, verslikken of stikken? Na de workshop weet jij het: 


Woensdagmiddag 23 november:
EHBO voor kinderen (groep 7 & 8) 
Hoe en wanneer bel je 112? En hoe koel je een kleine brandwond, leg je een verband aan of plak je een pleister? De workshop EHBO voor kinderen is speciaal voor leerlingen van de groepen 7 en 8. Tijdens de workshop leren ze op praktische wijze hoe ze moeten handelen bij een ongeluk. Terwijl jouw kind de EHBO-training volgt, kun jij in onze winkel jouw vragen stellen aan onze adviseurs en vertellen we je graag meer over het maken van gezonde smoothies. Natuurlijk kun je er ook een paar proeven! 
Woensdagavond 23 november:
Cyberworkshop
WhatsApp-fraude, phishing mails, nepsms’jes of telefoontjes van banken en gehackte wachtwoorden; het zijn allemaal voorbeelden van cybercriminaliteit. Iedereen met een computer, telefoon of laptop, loopt risico. Gelukkig kun je je ertegen wapenen. Hoe? Dat ontdek je in de speciale cyberworkshop:
Donderdagavond 24 november:
AED-training 
Elke week krijgen 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwacht. Na een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Een ambulance kan meestal niet binnen die zes minuten bij een slachtoffer zijn, waardoor een AED levens kan redden. Wil jij het verschil kunnen maken? Geef je dan op: 
Vrijdagmiddag 25 november:
Taxatiedag
Ieder voorwerp heeft zijn verhaal. Toch hebben we meestal niet door wat voor bijzonderheden we in huis hebben. Heb jij gouden of zilveren voorwerpen en sieraden of andere bijzondere spullen in huis en ben je benieuwd naar het verhaal achter die voorwerpen? Meld je dan aan op: Donderdagavond 8 december:

Ledenavond Een veilig huis. Maar hoe?
Plezierig en veilig wonen. Het is ons allemaal heel wat waard. Daarom deelt een ex-inbreker tijdens de ledenavond tips over hoe jij een inbraak kunt voorkomen. Daarnaast neemt onze preventieadviseur jou mee in de wereld van veilig stoken en krijg je meer informatie over hoe jij kunt besparen op jouw gas- en stroomverbruik.