In deze bijzondere tijd ziet het dagelijks leven er heel anders uit. De impact van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus heeft grote gevolgen voor iedereen. Zo staat de zomervakantie voor de deur en is het vanaf 15 juni 2020 weer mogelijk om op vakantie te gaan naar andere landen binnen de Schengenzone. Het reisadvies voor landen in die gebieden wordt aangepast van oranje naar geel. Het reisadvies blijft oranje als een land het coronavirus nog niet voldoende onder controle heeft, nog geen Nederlandse toeristen verwelkomt of quarantaine oplegt bij aankomst.

Vragen over de zomervakantie
Misschien heeft u uw vakantie al geboekt, heeft de caravan al een onderhoudsbeurt gehad en ligt de vakantiechecklist klaar. Maar hoe zorgt u er nu voor dat u echt goed voorbereid op vakantie gaat? Zo is een aantal veelvoorkomende vragen:
  • De vliegmaatschappij annuleert de vlucht. Hoe kom ik alsnog tijdig op mijn vakantiebestemming?
  • Waar moet ik op letten als ik nu een reis ga boeken?
  • Kan ik mijn vakantie annuleren als de bestemming toch niet veilig blijkt te zijn?
  • Ik heb een voucher gekregen van de reisorganisatie, maar bestaat er een mogelijkheid dat ik toch mijn geld terug kan krijgen?
Gratis juridisch spreekuur
Het is fijn als u uw vragen met een expert kunt bespreken. Daarom bieden wij u graag de mogelijkheid om gebruik te maken van ons gratis juridisch spreekuur, waarbij u in 30 minuten telefonisch uw vragen kunt stellen aan onze juristen. Zij denken graag met u mee en zoeken samen met u naar een oplossing en adviseren u over eventuele vervolgstappen.

Aanmelden
Wilt u graag gebruik maken van dit juridisch spreekuur? Klik dan op onderstaande button ‘Aanmelden’. Er opent dan een nieuw venster waarin u een aantal gegevens in dient te vullen, samen met de vraag die u heeft voor de jurist. Wanneer u alle gegevens heeft ingevuld en op verzenden heeft geklikt, wordt er binnen 3 werkdagen telefonisch contact met u opgenomen.