De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon(!).

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

Op 9 en 10 juni 2019 was de doorkomst in Ede. De Stichting Doorkomst Roparun Ede heeft zich tot doel gesteld om voor alle deelnemende teams van de Roparun een feestelijke doorkomst te organiseren.

Op het moment dat de deelnemers door de oase van Ede komen (eerste Pinksterdag tussen 23:00 en 06.00 uur) Hebben ze al 3 dagen en 1 nacht achter de rug vaak is dit het moment dat de lopers en de fietsers het erg moeilijk hebben daarom wil de stichting graag de deelnemers een hart onder de riem steken zodat ze weer opgeladen het laatste deel kunnen lopen.

Afgelopen jaren is de doorkomst Ede meerdere keren in de prijzen gevallen. Mede dankzij de inzet alle vrijwilligers en enthousiaste toeschouwers heeft Ede deze prijs kunnen winnen.

Kijk voor meer informatie: www.oaseopdeveluwe.nl