Foto: Henriëtte

Maar liefst vijftig mantelzorgers konden zaterdag 11 juni 2022 op uitnodiging van Univé genieten van het Hello Festival in Emmen. Een festival met jeugdidolen en nieuwkomers. Henriëtte was een van de bezoekers. En ze vertelt graag haar beleving!

“Mijn man en ik hebben genoten van dit leuke festival. Het was mooi weer, een goede line-up en goed georganiseerd. Mooie plek aan de Grote Rietplas voor dit muziekfeest.

We konden ons hart ophalen bij het optreden van de Dolly Dots. Mijn idolen uit mijn jeugd. Heerlijk meegezongen met hun oude hits en veel gedanst. Het dak ging eraf toen ze aankondigden dat ze ook bepaalde nummers van Doe Maar zouden gaan zingen. Als eerbetoon. Super…Ook de band OMD was erg goed.

We hebben mooi dicht bij het podium gestaan. Alles viel erg in de smaak en we zijn nog gebleven tot Europe ging zingen met het mooie sluitstuk ‘The Final Countdown’. De tent was volgelopen… iedereen had de tijd van zijn leven. De sfeer was gemoedelijk. We hebben tussendoor een drankje gedaan en wat gegeten. Het was genieten met een grote G”.

Ontspanning voor mantelzorgers
In Nederland zorgen ruim 4 miljoen mantelzorgers langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Univé biedt mantelzorgers een luisterend oor, ze kunnen terecht voor advies en ondersteuning op het gebied van mantelzorg. Maar we gunnen ze ook een tijd van ontspanning. Mantelzorgers hebben hier vaak niet veel tijd voor. Daarom hebben we vijftig kaarten beschikbaar gesteld aan mantelzorgers.

Ook FC Emmen Naoberschap heeft ruim dertig mensen een onvergetelijke dag bezorgd. Een van de reacties: 'Heel veel dank voor de kaarten voor het Hello Festival! We hebben enorm genoten, het was een topdag!' Met FC Emmen Naoberschap probeert de club de verbinding te leggen met de samenleving.

Hugo de Olde, Stichting Emmen Naoberschap: ‘Toen we benaderd werden of wij nog een groep mensen blij wisten te maken met kaarten voor het Hello Festival, hoefden we niet lang na te denken. Hier weten we wel mensen voor die hier heel blij van worden, omdat het gewoonweg niet altijd vanzelfsprekend is.

Er meldden zich mensen aan vanuit ons G-voetbalteam, de Oldstars Wandelvoetbal, jongeren vanuit het project Talenten van de Toekomst en deelnemers van ‘De Derde Helft; een groep ouderen die wekelijks naar het stadion komt voor activiteiten'.

Foto's galerij: Henriëtte