Bijna iedereen die ernstig ziek is, wil het liefst thuis sterven. Als dat niet kan dan biedt hospice 't Huis van Heden een fijn alternatief. Mensen met nog een korte levensverwachting kunnen in het hospice hun laatste maanden, weken, dagen doorbrengen.

Het hospice Zuidoost-Drenthe biedt plaats aan vijf gasten, zoals de zieken in het hospice genoemd worden. De dagelijkse verzorging wordt gedaan door vrijwilligers samen met familie, vrienden en kennissen. De verpleegkundige en medische zorg wordt verleend door de thuiszorg en de huisarts. Alle verzorging is er opgericht om het sterven vredig en natuurlijk te laten verlopen.

Er zijn ruim 90, met zorg geselecteerde en goed opgeleide, vrijwilligers actief in het hospice. Het hospice aan de Markeweg te Emmen is geopend
in 2006 en gestart met 3 gastenkamers. In 2018 is besloten om het hospice uit te breiden met twee gastenkamers. Ook zijn in de zelfde periode de bestaande kamers na twaalf jaar intensief gebruik gerenoveerd.

De staf, de vrijwilligers en bestuursleden zijn bijzonder trots op het resultaat en het hospice biedt nu met vijf kamers, in een fraaie omgeving een mooi en waardig verblijf voor de gasten in hun laatste levensfase. De doelstelling is jaarlijks tussen de 60 en 80 gasten te kunnen verzorgen in het hospice.
Om het hospice in haar functioneren blijvend voort te laten bestaan is veel inzet en veel geld nodig. Omdat er geen subsidies zijn voor dit werk, kan een hospice alleen blijven bestaan als deze voldoende financiële steun krijgt van particulieren, instellingen en bedrijven.

Meer informatie: www.hospice-emmen.nl

Univé is een coöperatie en vindt het daarom belangrijk oog te hebben voor een ander en elkaar te helpen. Het is bijzonder om te zien hoe er in een samenleving die steeds verder individualiseert, nog steeds mensen zijn die zich belangeloos inzetten voor anderen. In het kader van De Goede Doelen actie waar goede doelen zichzelf  kunnen nomineren om mee te doen, was het Hospice in Emmen 1 van deze goede doelen met de meeste stemmen.