Schaatsen is een typisch Nederlandse sportieve activiteit. Het is van belang dat kinderen deze activiteit in de openlucht kunnen blijven beoefenen. In 2007 heeft een aantal enthousiaste mensen daarom de stichting ‘Harderwijk op IJs’ opgericht met als doel kinderen in de wijde omgeving schaatsplezier te laten beleven.

De Markt wordt gedurende vijf weken omgetoverd in "A place to be". Door de aankleding van de omgeving, koek en zopie, dennengeur, gluhwein en gezellige muziek vermaakt jong en oud zich tijdens de donkere dagen rond kerst. In de gezellige horecagelegenheid praat je bij, kijk je trots naar je schaatsende (klein)kinderen en geniet je van een hapje en een drankje. 

Ambitie
De ambitie is om de inwoners van Harderwijk en haar wijde omgeving, scholen, bedrijven, instellingen, gemeente, sponsors en horeca te betrekken en te laten genieten van het schaatsen, de ambiance, de totaalbeleving rond de kunstijsbaan in Harderwijk. Tevens willen we de winterstad gedachte als een olievlek zien te verspreiden waardoor Harderwijk nog meer aantrekkingskracht en uitstraling in de wijde regio krijgt in de wintermaanden.

Wij hopen een wezenlijke bijdrag te leveren voor het ontstaan van "Harderwijk Winterstad, Stad Vol Verrassingen!" 

Voor meer informatie: www.harderwijkopijs.nl