Op woensdag 11 januari gaf initiatiefnemer Richard Krajicek in Sportcomplex De Sypel het startsein voor het jubileum van de Koningsspelen dat gevierd wordt met het thema ‘Feest!’.

Koningsmatch
Tijdens de kick-off schreven de wethouder van Sport, Christianne van der Wal, de directeur van basisschool De Schakel, Martin van Riet en de voorzitter van de Handbalvereniging Harderwijk, Michael Lutz zich gezamenlijk in voor de Koningsmatch 2017. Met dit initiatief krijgen sportverenigingen en basisscholen op een makkelijke manier de kans om met elkaar in contact te komen en elkaar te helpen tijdens het organiseren van de Koningsspelen. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van een clinic of het uitlenen van materiaal. Via de website van de Koningsspelen kan met één klik een match tussen een sportvereniging en een basisschool ontstaan.

Koningsspelen-lied en ontbijt
Ook zong Kinderen voor Kinderen een speciale ‘Koningsspelen-medley’. Zij maakten ook de titel voor het nieuwe Koningsspelen-lied bekend: Okido. Op 17 maart komt Okido uit. Met dit lied en een bijbehorende dans wordt ook deze editie van de Koningssportdag weer zingend en swingend gestart. Deelnemende basisscholen ontvangen het lied en de dansinstructie van tevoren zodat de kinderen genoeg tijd hebben om te oefenen.

Ook dit jaar kunnen alle kinderen van de deelnemende basisscholen genieten van een feestelijk Koningsontbijt. Dit gratis ontbijt wordt wederom verzorgd door Jumbo Supermarkten en haar leveranciers.

Ronde tafel
Om sportverenigingen, scholen en gemeenten dit jaar te stimuleren nog meer samen te werken, vond aansluitend aan de kick-off een besloten Ronde Tafel bijeenkomst plaats met sportbonden en sportverenigingen op initiatief van de Koningsspelen. Tijdens deze bijeenkomst werd gesproken over meer en intensievere samenwerkingen tussen de verschillende partijen voor zowel de organisatie van de Koningsspelen als door het jaar heen met als doel kinderen te enthousiasmeren voor sport en beweging.

Lees meer over de Koningsspelen>>