Dat was de boodschap die de presentaties met elkaar verbond tijdens de thema avond Zorg en Gezondheid op 11 december 2019 in Paterswolde.

Samen wijzer worden over de zorgverzekering voor komend jaar en over het nut en de waarde van gezonde voeding.

Piet Panman opent in Paterswolde de zorg- en voedingsavond en vertelt over de diverse invalshoeken rondom voorkomen, beperken en verzekeren, al sinds 1794. Zorg is er één van!. Gezond zijn en blijven. De allereerste vraag van de avond is ‘wat vind ik zelf belangrijk aan mijn zorgverzekering’. ‘Preventieve zaken voor mijn gezondheid en vrijheid van keuze’, werd genoemd als belangrijk.

Cor Zonneveld vervolgt met de Univé Zorgcheck en licht de ‘voors en tegens’ toe van de diverse polissen. Het zorglandverlenerslandschap in de regio Groningen is een goed interactief onderdeel van het eerste uur. Mantelzorg, buitenland en fysiotherapie komt voorbij. Goed om even bij stil te staan. Ten slotte wordt live de online zorgcheck 2020 doorlopen, waardoor je binnen een paar minuten een persoonlijk advies gegeven wordt. En natuurlijk kun je dit ook persoonlijk overleggen met een Univé medewerker, telefonisch of in de winkel.

In de pauze krijgt iedereen een stuk fruit en kan men kennismaken met Yvonne Hollander. Diëtist bij haar eigen voedingsbureau. Haar kick-off is ‘waarom een crashdieet niet lang werkt’. En dan gaat ze inspirerend verder over die vervelende afschaf van de lekkere dingen wanneer je wit afvallen. Uitstelgedrag, na de feestdagen en welke excuses dan ook! Stap er uit en doe structurele aanpassingen. Duidelijk als ze kan zijn; Niet rigoureus, kleine stapjes en beloon jezelf. Geniet meer, verminder wel het snacken en snaaien. Boeiend en stiekem heel herkenbaar voor velen. En ook in 2020 zit de diëtiste in het basisverzekering.

Het was een leerzame avond en deze wordt rondom 21.00 uur afgesloten met een extra glas water.