Doniastate is al jaren de leukste kinderboerderij van Leeuwarderadeel, en geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek in de samenleving. Met ondersteuning van professionele begeleiders worden alle voorkomende werkzaamheden in de horeca, dierenverzorging en groenvoorziening uitgevoerd.

Hoofdactiviteiten:
1. De verzorging van de vele boerderij dieren.
2. Tuin en onderhoudswerkzaamheden (6 hectare)
3. Het restaurant binnen met een 50 zitplaatsen en het zonneterras met de gezellige picknickbanken.

Jong en oud komt naar de kinderboerderij toe om te knuffelen met de geiten, om de kippen te voeren of een rondje door het kabouterbos te lopen.

Het team van Univé in Leeuwarden hielp afgelopen donderdag, 30 maart 2017, mee met de voorbereidende werkzaamheden van de seizoensopening op 3 april.

Door tien man sterk werd donderdag de afrastering van de kinderboerderij gerepareerd, werden de ramen van de stallen gelapt en de kabouters staan weer op hun vaste stek. Dit onder leiding en supervisie van de vaste medewerkers van de kinderboerderij.

“We hebben met elkaar een prachtige dag gehad,” aldus Trix Bolt – vestigingsmanager, “naast financiële support vinden we het als team minstens zo belangrijk om ook de handen uit de mouwen te steken. Het samenwerken met de vaste ploeg was gezellig en we vinden het een fijn idee dat de kinderboerderij weer klaar is voor het seizoen!” 

Kijk voor meer informatie: www.doniastate.nl