De Atlantic Dutchesses bestaat uit Iris Noordzij, Melissa Vooren, Renate de Backere en Marieke le Duc. Ze roeiden de Talisker Whisky Atlantic Challenge 2020, en zijn op zaterdag 12 december van start gegaan. Een 5000 kilometer lange extreme roeiwedstrijd, waarbij ze de onvoorspelbare Atlantische Oceaan hebben getrotseerd.

Hun doel: de Atlantische Ocean overroeien om geld op te halen voor Het Vrouwen Hart. Hart- en vaatziekten zijn al jarenlang één van de belangrijkste doodsoorzaken bij vrouwen. Dagelijks sterven er in Nederland zelfs 57 vrouwen aan hart- of vaatziekten. Dat zijn méér dan twee vrouwen per uur. Onderzoekers van het UMC Utrecht werken aan een oplossing. Zonder beter onderzoek zal dit aantal alleen maar toenemen.

Na 43 dagen, 4 uren en 56 minuten kwamen de Oranje Leeuwinnen op 24 januari 2021 aan op Antigua, en zijn daarmee de eerste Nederlandse dames die een oceaan overroeiden! Ze zijn 1e geworden in het damesklassement, 6e in de race klasse en 6e in de 'fours'. Van de 21 deelnemende boten werden deze kanjers 7e! Wat een mega prestatie!

Bekijk hun hele verhaal op: www.atlanticdutchesses.com/home

Vanuit Univé, Supporter van Sport steunden wij de dames in hun ambitieuze sportdoel en volgden wij hen gedurende de race. Via social media hebben we vlogs gemaakt om hun reis vast te leggen.

Bekijk hier een deel van de vlogs van de Atlantic Dutchesses: