In Uden vond maandagavond 23 mei 2022 een cursus brandpreventie plaats. De workshop werd gegeven door Marcel van Gerwen van Brandweer Brabant-Noord in het Van der Valk hotel.

'Samen voorkomen, de gevolgen beperken en de rest gewoon goed verzekeren.’ Met dit motto uit ‘Terug naar de kracht van Univé’ in het achterhoofd organiseerden we deze avond. Winkel Zeeland heeft 28 gasten welkom mogen heten in het hotel. Speciaal voor deze avond was een mooie zaal afgehuurd.

De eerste leden druppelden om 18.45 uur al binnen. Deze werden voorzien van een heerlijke koffie, thee of fris en een lekkernij. Rond 19.00 uur was de zaal dan ook al voor een groot deel gevuld. Om 19.15 uur opende Jeroen de avond met het openingswoord vanuit Univé en gaf vervolgens het woord aan Marcel. Marcel is inmiddels al elf jaar werkzaam bij Brandweer Brabant-Noord. Hij geeft dagelijks presentaties met als doel de brandveiligheid te vergroten.

Met een programma dat inging op het voorkomen van brand, het ontdekken ervan en het waarschuwen is de brandveiligheid zeker vergroot. Vervolgens werd dieper ingegaan op de onderwerpen veilig vluchten, het melden van brand en het bestrijden en het bieden van nazorg. Dat we er samen voor hebben gezorgd dat de brandveiligheid is vergroot, is iets waar we trots op zijn. 

De avond werd afgesloten met een interactieve quiz en een afsluitend woordje vanuit Univé. De bezoekers hebben een brandmelder en een vluchtsleutelhanger mee naar huis gekregen.

De mooie opkomst en de goede inzet van onze leden hebben gezorgd voor een leuke en leerzame avond. De reacties vanuit de leden waren dan ook erg positief. We hebben dan ook genoten van deze leerzame avond!