Met ons Univé Buurtfonds ondersteunen we lokale, kleinschalige projecten die de leefomgeving fijner en veiliger maken. Die zorgen voor een lange termijn-verbetering waar iedereen in de omgeving van profiteert.

Eén zo’n initiatief dat een beroep op het fonds deed was Boefjes & Barista’s, meer specifiek de postactie: ‘Groetjes van Boefjes’. Onlangs hebben we dit initiatief gesteund. 

‘Bakkie geluk’
Boefjes en Barista's wil jong en oud met elkaar verbinden. Zij creëren ontmoetingsplekken, bijvoorbeeld in woonzorgcentra, waar ouders met kinderen van 0-4 jaar en buurtgenoten elkaar kunnen ontmoeten om bijvoorbeeld samen te knutselen. Onder het genot van een kop koffie of iets anders, natuurlijk. Ook bewoners van het verzorgingshuis kunnen aanschuiven.

Dit creatieve contact tussen oud en jong geeft doelgroepen als expats een extra laagdrempelige ontmoetingsplek. En het draagt bij aan de strijd tegen eenzaamheid van ouderen in verzorgingshuizen. Bij de specifieke post-actie worden de knutselwerkjes in een brievenbus gedaan en bezorgd bij de bewoners van verschillende instellingen in ’s Hertogenbosch en Rosmalen. Deze kunnen, als ze dit willen, reageren op deze post die dan weer bij de Groetjes van Boefjes wordt bezorgd.

Hoofdsponsor
Initiatiefneemster van Boefjes & Barista’s is Carlijn van den Berge. Zij deed een beroep op ons Univé Buurtfonds om deze ontmoetingen met ‘koffie, beleven, spelen en verbinden van jong en oud’ op twee locaties te kunnen opstarten.

Op de eerste dag van december reisden daarom collega’s Dorik Hansen en Coen Boom naar ’s Hertogenbosch met een cheque van 8.000 euro op zak. Coen, omdat hij vanaf januari daar als ‘Local Hero’ het gezicht van Univé is. Met dit bedrag zijn we meteen hoofdsponsor en bouwen we rond dit initiatief dus een mooie reputatie op.Duurzame investering

Initiatiefneemster Carlijn maakte met deze opstart zo’n indruk dat ze van de weeromstuit mee mocht dingen naar de Ignite Award voor sociaal ondernemerschap. Hiermee sleepte ze een ‘doorstartkapitaal’ van nog eens €100.000 in de wacht om haar sociale onderneming naar een hoger niveau te tillen.

Zo is onze investering vanuit het Buurtfonds dus gelijk een duurzame investering gebleken, die ten goede gaat komen aan heel veel boefjes, ouders en ouderen in de omgeving van ’s-Hertogenbosch en Rosmalen.