De dagen en weken gaan snel aan ons voorbij. Je zou denken dat als je thuis werkt, dan is het lekker rustig en word je niet lastig gevallen door je collega’s. Dat klopt helemaal hoor, maar Inmiddels begin ik mijn collega’s wel te missen. Even een casus bespreken met een collega of relatie kan uiteraard telefonisch, maar als je elkaar in de ogen kunt kijken dan is er wederzijds meer inlevingsvermogen en begrip.

Door het thuiswerken ben ik ook meester geworden van mijn zoon Mart. Ik kan je vertellen dat ik dacht het lesgeven tussendoor wel even zou doen. Maar dat valt toch wel even tegen. Als Mart in de avond naar bed gaat, dan wurm ik mij achter de computer om te kijken wat zijn huiswerk is voor morgen. Ojee breuken, staartdelingen en voltooid verleden tijd oefenen. Hoe gaat dat alweer? Dan is een digitale wereld gemakkelijk en zoek ik de filmpjes met uitleg op. Het zal namelijk niet de eerste keer zijn, dat mijn zoon mij corrigeert met taal en rekenen. Ach daar moet ik toch ook trots op zijn.

Aan het begin van mij werkdag bekijk ik mijn ontvangen e-mails en uitstaande opdrachten. Vervolgens even bij mijn zoon kijken of hij zijn huiswerk wel doet en tussendoor ook nog even bellen met onze zakelijke relaties of zij nadelen ervaren van het coronavirus. De verhalen van onze relaties lopen uiteen van “de hele handel ligt stil, omdat ik geen mensen mag ontvangen volgens het overheidsadvies tot ik kan het werk niet aan, wat hebben wij veel te doen”. Voor veel bedrijven is het een verwarrende periode met de vraag hoe wordt de toekomst. Hierbij willen wij als Univé adviseur graag ondersteunen. Het is niet dat wij overal een oplossing voor hebben, maar aanhoren en samen tot een oplossing komen is wel het doel.

Als de klok op 12:00 uur komt te staan, dan wijst Mart naar zijn mond, met andere woorden ik heb honger. Vervolgens een broodje maken en samen met Mart en vriendin Ellen even een stukje wandelen om fris in het hoofd te worden. In deze tijd is het belangrijk vitaal te blijven, omdat thuis werken in de praktijk erg vermoeiend is.

Samen met elkaar maken wij er wat van en leren vooral van elkaar (Elk nadeel heb zijn voordeel. Wie zei dat alweer ?), dat is de winst van deze periode. Zo hadden wij laatst SBS6 voor de deur staan, met de vraag of zij ons mochten interviewen voor het programma “Hart van Nederland” met hun item “Thuiswerken door coronavirus: Broek. Uit! Nou nou zeg, je moet thuis werken en voor je het weet ben je met je trainingsbroekie en hoodie op de beeldbuis. Onlangs trilden de klinkers bij ons in de straat er bijna uit. Daar kwam namelijk een ambulance-tank van de landmacht voorbij die verderop in de straat parkeerde om boodschappen te doen bij de plaatselijke supermarkt COOP. Wellicht hadden deze militairen een klantenkaart van deze supermarkt, waarmee je als klant ook tot 7% korting kunt krijgen op de particuliere verzekeringen bij Univé.

De komende tijd gaan wij genieten met de beperkingen in ons dagelijkse leven, het is even niet anders, maar laten wij de overheidsmaatregelen opvolgen, dan kan de nieuwe wereld te zijner tijd weer beginnen. Tot dat moment blijven wij genieten van ons mooie Unive werkgebied waarin wij mogen werken, wonen en recreëren.