Geniet jij ook zo van de zon? Vergeet je vooral niet in te smeren.

Om je te helpen herinneren hebben we bij verschillende zwembaden en horecagelegenheden in Noord-Nederland zonnebranddispensers geplaatst, waarmee bezoekers zich gratis kunnen insmeren. De dispensers zijn te vinden op een aantal drukbezochte (buiten)locaties in de regio zoals bij dagbesteding, verswinkel en brasserie Het Ambacht in Ruinerwold en Camping de Kikkerije in Meppel.

Met de actie wil Univé Noord-Nederland mensen alert maken op het gevaar van verbranding en langdurige blootstelling aan de zon en zo de kans op huidkanker verkleinen. 

Gezondheid voorop
Huidkanker is de meestvoorkomende vorm van kanker in Nederland. Met de zonnebranddispensers hopen we een bijdrage te leveren aan het voorkomen van huidkanker. Want naast verzekeren, richt Univé zich vooral op het voorkomen van risico’s en het beperken van schade. Oók op het gebied van gezondheid.

Bescherm je huid in drie stappen:

  • Smeren: Iedere twee uur
Smeer je huid minstens iedere twee uur ruim in. Gebruik voor kinderen minimaal SPF 30. Twijfel je welke factor zonnebrandcrème jouw huid nodig heeft? KWF helpt je graag bij het bepalen van jouw huidtype en bijpassende factor. Klik hier voor meer informatie.

  • Kleren: Bedek de huid
Bedek de huid met kleding, zet een petje op en draag een zonnebril met uv-werende glazen.

  • Weren: Zoek de schaduw op
Zoek de schaduw op tussen 12.00 en 15.00 uur. Dan is de zon het meest schadelijk.


Robert Neutel van Univé overhandigde de dispenser aan de kok van dagbesteding Het Ambacht in Ruinerwold.


De doseerfles werd ook aan Caroline De Wolde van Camping de Kikkerije aangeboden.