In Meppel vond woensdagavond 15 juni 2022 een AED-cursus* plaats. De workshop werd gegeven door Henk en Doron Ros van Medch Consultancy & Education in onze nieuwe Univé-winkel aan de Eendrachtstraat 1.

Na de theorie werd de groep opgesplitst en oefenden de deelnemers met reanimeren en de bediening van de AED. Aan het eind van de avond kreeg iedere participant een certificaat uitgereikt. Daarnaast werden zij voorzien van tips en informatie over het aanmelden als burgerhulpverlener. Ook kregen zij een ‘Kiss-of-Life’-sleutelhanger** mee.

Al met al een zeer geslaagde avond met enthousiaste trainers en deelnemers. Door de inzet van deze 25 deelnemers is Meppel weer een beetje hartveiliger gemaakt!

Mocht je enthousiast zijn geraakt en wil je ook een gratis AED-workshop volgen? Ga naar deze site en meld je aan!  Vol = Vol.

Buurt-AED
Elke week krijgen driehonderd Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwacht. Na een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Een ambulance kan meestal niet binnen die zes minuten bij een slachtoffer zijn, waardoor een buurt-AED levens kan redden.

Univé en een hartveilig Nederland
Om te kunnen spreken van landelijke dekking zijn er in Nederland nog zo’n vijfduizend AED’s nodig die dag en nacht bereikbaar zijn. Univé levert daar graag een bijdrage aan.

Daarom heeft Univé Noord-Nederland haar vijftien winkels in het werkgebied aan de buitenzijde voorzien van een AED. Daarnaast ondersteunen we lokale initiatieven voor buurtAED’s en bieden we in samenwerking met lokale EHBO-verenigingen gratis AED-workshops aan voor buurtbewoners of bijvoorbeeld medewerkers.
*   Automatische Externe Defibrillator, een draagbaar apparaat dat het hartritme       weer kan herstellen bij een hartstilstand)
** Bea
demingsdoekje voor hygiënische mond-op-mondbeademing