Op woensdag 15 juni 2022 hebben vijftien leden deelgenomen aan de gratis cursus kinder-EHBO in onze nieuwe winkel in Meppel. De workshop werd gegeven door Jos Kingma van Rode Kruis Meppel-Nijeveen.

Jos gaf de workshop op een interactieve manier. Over de ongelukjes zoals bloeding, verslikken, stikken, botbreuk en verbranding kwamen de meeste vragen en zijn behandeld in deze workshop.

Het belang van koelen na een verbranding en hoe dit te doen is uitgebreid aan de orde gekomen. Er is geoefend om een wond op de juiste manier te verbinden zodat het bloeden stopt. Men kreeg een pakketje met verband en de juiste verbandmiddelen moesten gekozen worden.

Ook werd nog eens benadrukt dat als je twijfelt over de ernst van de verwonding, je niet moet schromen 112 te bellen. Het was een leerzame ochtend.

Aanleiding voor de workshop is dat veel mensen niet weten wat ze moeten doen als er iets met een kind gebeurt. Wist je dat er elk jaar ongeveer 140.000 kinderen na een ongeluk rondom huis op de spoedeisende hulp belanden?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, helemaal bij kinderen. Hoe moet je handelen bij een botbreuk, valpartij, koorts of insult? Of bij een bloeding, verslikken of stikken? Na de workshop weet jij wat je moet doen.