Speeltuinvereniging De Speulhorst in de Wijk heeft een aantal speeltoestellen vernieuwd in de speeltuinen waar zij verantwoordelijk voor is. De vrijwilligers van de speeltuinverening  beheren de zes speeltuinen aan De Stobbe, Willem Koopsweg, De Vos van Steenwijkstraat, Luchtenstein en Parkweg.

In alle speeltuinen zijn toestellen te vinden die geschikt zijn voor jongere en/of oudere kinderen. “Speeltuinen zijn ontmoetingsplekken, vooral voor kinderen. Ze kunnen er andere kinderen leren kennen en samen spelen”, legt bestuurslid Marieke uit. “Met onze speeltuinen willen we kinderen meer bieden dan de vier muren thuis, helemaal in deze coronatijd. Buitenspelen is gewoon enorm belangrijk.”

Voor de sponsoring van nieuwe speeltoestellen klopte het bestuur van De Speulhorst aan bij Univé. Dankzij een bijdrage van onder meer het Univé Buurtfonds konden een aantal speeltoestellen worden vervangen.

Univé Buurtfonds
De speeltuinvereniging is opgericht in 2008. Naast het onderhouden van de speeltuinen organiseert de vereniging , buiten coronatijd om, ook optochten met Palmpasen en Sint Maarten. De speeltuinen worden onderhouden met de jaarlijkse bijdrage van vijftien euro van leden. Voor grotere uitgaven, dus wanneer er een speeltoestel moet worden vernieuwd, is het afhankelijk van sponsoren. Eén van die sponsoren is het Univé Buurtfonds.

Univé Buurtfonds steunt lokale, kleinschalige projecten die de leefomgeving fijner en veiliger maken. Projecten die zorgen voor een verbetering voor de lange termijn en waarvan iedereen in de omgeving profiteert. Univé Buurtfonds helpt met advies, een financiële bijdrage of praktische ondersteuning.

Tegenprestatie: workshop EHBO bij kinderen
We ondersteunen graag verenigingen en initiatieven in onze regio, maar kijken daarbij ook hoe we samen nog meer kunnen bereiken. Daarom vragen we bij een sponsorverzoek om een zogenoemde tegenprestatie: wat kan de gesponsorde terugdoen voor de samenleving? Zo maken we samen onze regio nog wat mooier.

Zo ontstond het idee voor een speciale EHBO-workshop waarin ouders en oppasopa’s en -oma’s meer kunnen leren over eerste hulp bij ongelukken bij kinderen. Want wat moet je doen als een kind valt, zich verslikt of zich verbrandt? De workshop leert hen hoe je het beste kunt handelen. De EHBO-training is in verband met corona nog niet ingepland en volgt nog.