Wanneer je alleenstaand bent kun je best eens wat extra handjes gebruiken om je kamer weer wat aangenamer te maken.

Stichting Present biedt de mogelijkheid om je als groep of individu in je eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.

Eind februari 2017 verzamelden zich vijf Unive medewerkers niet op kantoor maar ergens in de straten van Meppel. Geen laptop bij zich en niet in nette kleding, maar wel met een trap. Het beloofde een bijzondere dag te worden. In het kader van maatschappelijk betrokken ondernemerschap krijgt iedere medewerker de kans om een dag per jaar als vrijwilliger actief te zijn. En deze groep wilde ook wel eens een praktische klus doen voor iemand zonder netwerk, financiële middelen en/of onvoldoende netwerk, in plaats van een sociale activiteit.  

Voor het eerst was er een groep van vijf personen die een alleenstaande vrouw helpt om haar woonkamer op te frissen. Via haar hulpverlener was mevrouw bij Present Meppel aangemeld en heeft ze het aanbod van deze groep aangenomen. Omdat mevrouw advies nodig had over de juiste saus en behangspullen waren de hulpverlener en zij samen naar Paintdiscount gegaan. Enthousiast en goed geïnformeerd had ze alles wat nodig was in huis gehaald. Om half vijf was ze al wakker op de klusdag: “want ja, het is toch wel heel spannend zo’n dag.. ik krijg niet alle dagen onbekenden in huis die komen helpen.”  

Tijdens het sauzen en behangen van de woonkamer is er een goede sfeer in het team en met vereende krachten wordt de klus geklaard. Er worden ook nog wat schoonmaakmaterialen gehaald en na de klusdag zag de woonkamer er weer geweldig uit! Een blije, dankbare mevrouw en een vrolijke groep mensen namen afscheid van elkaar.  

Natuurlijk was het wennen voor de groep om een in totaal andere omgeving te klussen, maar ze hebben de klus met groot enthousiasme geklaard!