De Trekschuit maakt deel uit van Dagcentrum Meppel. Het is een knusse, rustige locatie voor cliënten met een beperking.
Iedereen is welkom en kan de werkzaamheden uitvoeren die bij hem of haar passen zonder dat hier druk op wordt uitgeoefend.

Binnen de Trekschuit wordt gewerkt volgens een gevarieerd weekprogramma met activiteiten die gericht zijn op beleving, ontwikkeling, beweging en creativiteit. De begeleiding komt hierbij zoveel mogelijk tegemoet aan de individuele vragen van de deelnemers. Handwerken, muziek luisteren of maken zijn favoriete bezigheden. Daarnaast fietsen sommige deelnemers graag op de hometrainers en wandelen we veel. Via de methode Sherborne wordt aan het zelfvertrouwen en de (lichamelijke) ontwikkeling gewerkt.

De activiteiten zijn bedoeld voor deelnemers met een intensieve zorg- of begeleidingsvraag en/of een meervoudige beperking, maar ook voor de (functioneel) ouder wordende deelnemer. Veel deelnemers van de Trekschuit hebben behoefte aan structuur, een rustige omgeving en een ongedwongen daginvulling. Zij worden begeleid bij het aanleren en in stand houden van vaardigheden.‚Äč

Binnenkort gaan medewerkers van Univé Meppel samen met deelnemers van de Trekschuit een activiteit organiseren. De deelnemers kunnen hiervoor wensen inleveren in de regenboogpot.