De Trekschuit maakt deel uit van Dagcentrum Meppel. Het is een knusse, rustige locatie voor cliënten met een beperking. Iedereen is welkom en kan de werkzaamheden uitvoeren die bij hem of haar passen zonder dat hier druk op wordt uitgeoefend. Het pand is gekoppeld aan locatie 't Boemeltje, een kinderdagcentrum van Cosis. Binnen de Trekschuit werken we volgens een gevarieerd weekprogramma met activiteiten die gericht zijn op beleving, ontwikkeling, beweging en creativiteit.

Vaak zijn de medewerkers zo druk met de dagelijkse zorg en begeleiding dat schoonmaakwerkzaamheden er nog wel eens bij in schieten. Daarom zorgde in het kader van NL DOET 2019 op vrijdag 15 maart van 9.30 tot 15.00 uur een groep vrijwilligers waaronder een aantal medewerkers van Univé Noord-Nederland ervoor dat het Dagcentrum er weer spik en span, fris ruikend en glimmend uit ziet.

  

Om 9.00 uur werden we ontvangen met een kopje koffie en wat lekkers.
Na de koffie kregen we een rondleiding en begonnen we vervolgens met de grote schoonmaak, zoals poetsen achter de verwarming, op de kastjes, stoelen en tafels, de gang en alle randjes. Kortom alles waar de medewerkers van de Trekschuit normaal niet aan toekomen.

Om 12 uur aten we gezamenlijk met de bewoners van de blauwe zaal een broodje knakworst en de eigen gemaakte eiersalade van een medewerker viel erg in de smaak.

Na de lunch was het rust moment van de bewoners, wij hebben gewacht tot de afsluiting van de vrijdag en daar gedanst met de bewoners en liedjes gezongen met de knuffels. De bewoners mochten een knuffel uitzoeken (varken, helikopter, koe e.d.) en aan de hand daarvan bedachten ze een liedje en die werd met elkaar gezongen. Daarna kreeg iedere bewoner limonade en chips en was de dag ten einde voor de vrijwilligers.

  

kijk voor meer informatie: www.cosis.nu

Univé vindt het belangrijk dat medewerkers zich lokaal inzetten voor de maatschappij. Naast betrokkenheid bij lokale organisaties levert het ook persoonlijke ontwikkeling op voor de medewerkers. Het biedt nieuwe ontmoetingen en doorbreekt de dagelijkse routine. Het geeft een blikverruiming voor medewerkers en daarnaast natuurlijk veel plezier tijdens de activiteiten.

Naast NL Doet organiseert Unive Noord-Nederland op jaarbasis ongeveer 60 activiteiten bij verschillende organisaties. Iedere medewerker kan hieraan 6 uur per jaar tijdens werktijd besteden.