Op zaterdag 20 maart 2021 deden ruim 30.000 mensen mee aan de Landelijke Opschoondag. Zij maakten zo’n 4500 gebieden zwerfafvalvrij. Want zwerfafval verdwijnt alleen wanneer iemand het opruimt. Niet alleen particulieren van jong tot oud namen deel aan de opschoonacties, ook scholen, bedrijven, verenigingen, (sport)clubs en gemeenten staken de handen uit de mouwen.

In Meppel hielpen Univé medewerkers en leden van de Meppeler Muiters
onder andere mee. Na een kop koffie met een lekkere Staphorster rol gingen ze gewapend met handschoenen, prikstokken en vuilniszakken op pad om in de buurt van de Mc Donalds en het gebied rondom de Univé winkel op te schonen.

Er werd veel gevonden zoals glas, sigarettenfilters en dopjes. Langs de kant van de vijver in het park lag ook veel troep.

 

 

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon. Nederland Schoon is een stichting die samen met onder meer gemeenten, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties zwerfafval bestrijdt en probeert te voorkomen.

Meer informatie: https://www.supportervanschoon.nl

Tijdens de coronacrisis hebben we allemaal ervaren hoe belangrijk buiten voor ons is. Daarom helpt Univé graag mee met het zwerfafvalvrij maken van onze buurten. Want een schone buurt is ook een veilige buurt en daar zetten we ons graag voor in samen met onze leden en lokale verenigingen.

Bekijk een impressie van de dag: