Wandele naor Schandele is een wandelevenement voor het goede doel. De helft van de opbrengst wordt geschonken aan KWF Kankerbestrijding. De andere helft gaat in 2020 naar de Stichting Stophersentumoren.

Nadat in 2013 de eerste editie van Wandele naor Schandele in Velden een groot succes werd is besloten om deze wandeltocht voor het goede doel jaarlijks te gaan organiseren. 

Wandele naor Schandele wil bijdragen aan de strijd tegen kanker. Niet lijdzaam toezien maar door het organiseren van de wandeltocht mensen letterlijk in beweging krijgen om iets te doen aan de bestrijding van deze ziekte. Bij het deelnemen aan de wandeltocht staat het plezier en genieten van de mooie natuur voorop. Wij noemen Wandele naor Schandele niet voor niets de leukste loop voor het goede doel.

Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 8, 16 en 24 kilometer. De route van 24 km heeft een rust punt na 8 km en een rustpunt op 16 km (Jagersrust). De 7e editie zou plaatsvinden op zondag 17 mei 2020 in Velden. Vanwege de coronamaatregelen is het evenement dit jaar afgelast.

Meer informatie: https://wandelenaorschandele.nl