De Venloop is een hardloopevenement dat jaarlijks in maart wordt georganiseerd in Venlo. Het parcours loopt door de straten van groot Venlo. De laatste meters lopen over de sfeervolle Parade met de finish voor het Limburgs Museum. De Venloop biedt naast een halve marathon tevens een parcours van 10 km en 5 km aan. Daarnaast wil de Venloop ook de jeugd aan het sporten krijgen en in dat kader worden er diverse lopen voor de jeugd in verschillende leeftijdscategorieën georganiseerd.

Sinds 2013 wordt er door de organisatie van de Weir Venloop ook een Venloop Wandeltocht georganiseerd. Tijdens deze wandeltocht hebben de wandelaars de keuze tussen 10, 20, 30 en 40km. Tevens wordt er deze dag een rolstoeltocht van 7,5 km georganiseerd. De Venloop staat voor genieten en staat bekend om de gezellige sfeer. Langs de kant van de weg staan heel veel mensen die niet alleen familie en vrienden aanmoedigen, maar alle lopers die passeren. Hele straten worden versierd. Net als de lopers wordt het publiek enthousiaster en talrijker. De Venloop beleef je samen!

Meer informatie: www.venloop.nl

Univé vindt bewegen voor iedereen belangrijk: jong, oud, met of zonder beperking. Op landelijk en regionaal niveau. Voldoende drinken is een aandachtspunt voor de deelnemers tijdens een loopevenement. Daarom hebben medewerkers van Univé Venlo tijdens de loop flesjes water uitgedeeld.