Zaterdagmiddag 4 februari 2017 barstte de St. Catharinakerk uit haar voegen door het groot aantal bezoekers van het concert van Stichting Bach Consort Nijkerk. Zelfs de koorzolder was tot de laatste plaats gevuld.

Het publiek kon genieten van een prachtig programma dat geopend werd met het stuk ‘Immortal Bach’ van componist Knut Nystedt, een bijzondere bewerking van het koraal ‘Komm süsser Tod’ van J.S. Bach. De twee cantates ‘Du aber, Daniël, gehe hin’ van G.Ph. Telemann en ‘Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit’ (Actus Tragicus) van J.S. Bach sloten naadloos op elkaar aan. Beide cantates gaan over het verdriet en lijden bij het sterven en tegelijkertijd het verlangen naar de vredige rust van de dood. “Ik heb de engelen aan de hemelpoort horen zingen”, zei een concertbezoeker na afloop.

Het applaus waarmee het orkest, koor en solisten werden beloond was welverdiend. Op zaterdag 17 juni is het volgende concert van Stichting Bach Consort Nijkerk in de St. Catharinakerk.

Bach Consort Nijkerk is een groep van (semi)professionele musici. Bij de concerten van Bach Consort Nijkerk vormen de cantates van Johann Sebastian Bach het hoogtepunt. Tweemaal per jaar kunt u op zaterdagmiddag een leuke middag winkelen afsluiten met een prachtig concert.

De concerten van Bach Consort Nijkerk zijn zeer laagdrempelig, maar hoog van kwaliteit. Iedereen is welkom, jong en oud. Ook voor mensen met minder ervaring in klassieke muziek is dit een uitgelezen kans om er kennis mee te maken. Het concert duurt een klein uur. De toegang is vrij (collecte bij de uitgang).

Kijk voor meer informatie op www.bachconsortnijkerk.nl